torstai 19. toukokuuta 2011

Nato-ohjus 4 kk!

Näin se aika rientää ja lapsi kasvaa, vaaka näytti tänään 12.3 kg, syönnin jälkeen. Ja se ruoka tosiaankin maistuu, kertaakaan ei oo jääny nappulat kuppiin homehtumaan. Mieluusti söisi tuon ronkelin isoveljenkin annoksen ja siitä syystä syövätkin toinen toisella puolen koiraporttia. Synttäreiden kunniaksi postissa tuli iso paketillinen kaikkia ihania herkkuja, mm. kuivattua mahaa, keuhkoa, naudan korvia jne. Tilasin molemmille myös kongit ja hetihän ne piti testata. Laitoin sisälle maksalaatikkoa ja jäädytin pakkasessa ja kylläpä ne oliki mieluisat jutut, meillä ei ole kahteen kuukauteen ollut yhtä hiljaista kuin oli tänään koirien värkätessä niiden kanssa!
"Myrkytin" molemmat koirat viikonloppuna punkkien varalta, kummallekkaan ei tullu mitään iho tms. oireita aineesta. Viime kesänä Mopilla vähän kutisi iho aineen laiton jälkeen mutta nyt ei tullu mitään. Molemmat pääsivätki sitten nyt viikolla shampoopesulle, Mantu ekan kerran elämässään ja hienosti oli koko toimituksen ajan. Mantun pesu sattui kyllä vuorokautta suunniteltua aikasemmaksi, kun metästä oli löytyny ihana kakka jossa se oli sitte päättäny tehä kuperkeikkoja...
Viime sunnuntaina ei oltukaan Kajaanissa aksailemassa kun olin Kuusamossa näyttelyssä kenneltytön roolissa. Kovasti yritin päästä jyvälle touhusta mutta yritykseksi jäi. Kiva reissu meillä kuitenki oli, Kaijan Tilta misseili ekan kerran elämässään, tuloksena rop-pentu ja kp! Tyyne-pystis oli kasvattanu itelleen liian isot korvat ja takakorkeakin se tuomarin mielestä oli, joten siltä osin ei menestystä herunut...Kauneus on katsojan silmissä!
Eilen käytiin kotikentällä aksailemassa, tehtiin sellanen helppo läpi juostava rata ja kivasti Mopiltakin löytyi vauhtia. Keinuki meni hienosti, tosin Mopin tuntien huomenna voi olla sitte se päivä että keinua ei mennä ollenkaan. Ei sen kans harrastaessa ainakaan tylsää oo!
Mantun kans otettiin putkea ja kontakteja ja meidän vanha tokokoira on jo niin kiinni tuossa vasemmassa kyljessä ettei alkuun meinannut irrota putkeen siltä puolelta, oikeelta singotaan sinne sata lasissa! Onko tämä nyt niitä ongelmia mitä tulee eteen "liian viisaan" koiran kans...?
Aksailun jälkeen käytiin metsälenkkeilemässä Hilman ja ihan uusien tuttavuuksien Oskarin ja Rasmuksen (lhasa apsoja) kans ja vauhtia riitti!  Yritin ottaa kuvia mutta niissä näkyy vaan epäselviä viivoja, mitkä nippa nappa koiraksi tunnistaa. Seuraava investointi taitaa olla uusi kamera!


                                          Mandariini 4kk


            Korvien suhteen tänään oli ajokoirapäivä, huomenna on ehkä pystispäivä!



                                 Moppi-monsteri luun jemmaus hommissa


                                 Meidän lenkkeilymaisemissa ei oo valittamista


Tänään Manta sitten lopullisesti todisti huimapäisyytensä...Oltiin tuolla meidän takametässä ja pururadalla kävelemässä, koirat oli tietty irti. Siellä joen varressa on penkit ja pöytä ja Manta maantiekiitäjä veti tapansa mukaan rallia  eikä edes huomannu, kun juoksi niiden YLI! Ja matka vaan jatku, ihan sata lasissa...Saa nähdä pysyykö tuo eläin terveenä kuin kauan, en kyllä hihnassakaan haluais vielä alkaa lenkittämään!

4 kommenttia:

  1. Ihanat nuo Mantan korvat! :)
    Pepillä tuntuu jo asettuneen tuohon yhteen asentoon, välillä saattaa olla hieman pystymmät :D

    Manta taitaa olla hieman "rämäpäisempi" kuin tämä punainen siskonsa :D Vaikka kyllä täälläkin vauhtia riittää ja välillä on itsellä henki kurkussa kun tyttö viilettää :D ..meillä vaan lenkkeilään enimmikseen hihnassa et se on varmaan syöny vähän tuota huimapäisyyttä :/

    Kiva nähdä kuvia ja lukea kuulumisia! :)

    VastaaPoista
  2. Saa tosiaan nähä mihin asentoon nuo Mantan korvat asettuu, tilanne muuttuu päivittäin...
    Me ei olla tehty hihnalenkkejä oikeestaan ollenkaan, sen verran vaan että osaa käyttäytyä. Ja tietysti tuolla yleisillä paikoilla ollaan hihnassa. Tuolla metässä kun vaan on niin paljo ihanampaa kävellä!

    VastaaPoista
  3. Moikka, meiltä löytyy samaisena päivänä syntynyt bortsutyttö Misti, joka vain on eri kennelin kasvatti. Me asustellaan Kuusamossa eli ihan lähellä :) Ajattelin vain, että jos käyt useamminkin Kuusamossa niin voitaisiin vaikka joskus tavatakin. Vähän niin kuin pentutreffit :) Olisi kiva tavata muita saman rodun edustajia joskus. Me muuten oltiin juuri lauantaina Mistin kanssa katsomassa Kuusamon koiranäyttelyä, en tiedä huomasitko meitä. 5.kesäkuuta on koirakerhon järjestämä mätsäri, jonne myös ollaan menossa. Että tällaista :)

    VastaaPoista
  4. Täytyy pitää mielessä, että kuusamosta löytyy leikkikavereita, saman ikäinen ja rotuinen seura on aina tervetullutta! En nähny teitä näyttelyssä, harmi... Sillon Mantulia etsiskellessäni taisin käydäkkin katsomassa sinun pennun kasvattajan sivuja useampaankin kertaan, senkin vuoksi olisi kiva joskus nähdä että millanen pentunen sieltä on maailmalle lähtenyt, toivottavasti nähdään joskus!

    VastaaPoista