sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulun viettoa

Kylläpä me ollaan oltu kilttinä, lahjoista päätellen! Jos kiltteyttä mitataan lahjojen määrällä, niin koiruudet ovat kyllä meidän perheen kiltteimpiä, niillä riittää auottavaa pitkälle ens vuoteen... Uudet pedit otettiin heti käyttöön ja kylläpä me saatiinki alkuyöstä makeat naurut, kun katsottiin koirien nukkumajärjestelyjä. Moppi oli vallannut isomman pedin, Manta oli ängennyt ittesä sen pedin ja seinän väliin, tosi pieneen rakoseen nukkuen siellä tassut taivasta kohti. Jotenkin ne olivat vielä onnistuneet kieputtamaan makkarin verhot ympärilleen ihan kuin joksikin moskiittoverhoksi. Näin ilmastonmuutoksen aikaan on parempi suojautua ötökkähyökkäyksiltä, jouluaattonakin!

Eilen käytiin mummolassa syömässä ja jos ihan välttämättä haluatte tietää, miksei kahvipöydässä ollut viineripitkoa, niin kysykää Mantalta. Ite en viitti sen kohtalosta tässä näin yleisesti puhua. Kinkulle meinasi kans käydä huonosti, lisätietoja siitäkin saa Mantalta.

Tänään vietettiin päivä toisessa mummolassa, sielläkin meinasi kinkulle käydä huonosti enkä kehtaa enää ees mainita, keneltä saa lisätietoja. Mutta ajatellaan tätä asiaa positiivisesti, ahnetta koiraa on helppo motivoida!  Saihan ne koiruudet toki ihan luvallisiakin maistiaisia mm. hirven paistista, minkä seurauksena Manta päästelee semmosia pieruja, että ihmisillä valuu vedet silmistä... Mopillakin voi silmät vähän vuotaa parin päivän ajan, kun senkin suuhun upposi varmaan jotain kiellettyjäkin herkkuja!

Ja minä oon sitte vissiin ollu ihan megahypersuperkiltti, kun lahjakääröstä paljastui se kauan haaveilemani kamera! Siinä on noin 1000 nappulaa, joista osaan nyt käyttää kolmea, eli paaaaaaaaaljon on vielä opeteltavaa. Onneksi tuttavapiiriin kuuluu Kati the mestarikuvaaja, joka on luvannut opastaa minut alkuun. Tänään huomasin, että varsinkin noita valotusjuttuja pitää opiskella ihan urakalla, että saisi hyviä kuvia. Mutta kokeilemallahan sitä oppii, ja vahingoista viisastuu. Onneksi  nykyään on niin helppoa räpsiä noita kuvia ihan mielin määrin. Toista se oli entivanhaan, muistan vieläki miten onnellinen sitä oli, kun äiskä osti kameraan 36 kuvan filmirullan sen normaalin 24 kuvan sijaan!



"Vaikka sulla oliski uus hieno kamera, niin voisitko painua sen kans hel....tiin, kun toiset yrittää nukkua!!!"

Lepakkokorva

Ja Manta lauloi: "Tää on liian pieni peti, tää ei mennyt niin kuin piti..."

"Ei mua kiinnosta ollenkaan mitä tuolla pussissa on..."




Moppi ja Iitu-käppänä


Luulisin, että tässä Moppi juoksee hangessa. En oo ihan varma.


Mantan ja Aleksin hellä hetki

Moppi ja Iskä kylpytynnyriä lämmittämässä



Sanomattakin lienee selvää, että blogin lukijat saavat nauttia jatkossa ihan urakalla kuvapäivityksistä, onnistuneista ja epäonnistuneista semmosista. Huomenna suunnataan kuitenkin hallille kinkunsulatusreeneihin, kameran kans tietenkin! (No joo, minun kohalla puhutaan ehkä lanttulaatikonsulatusreeneistä, kun en oo sitä kinkkua pariin kymmeneen vuoteen suuhuni laittanu...)

3 kommenttia:

  1. OLETTE KAIKKI IHAN SUPER-HYPER IHANIA!!!
    Taas sai nauraa blogien juttuja veet silmissä !
    Rakkain terveisin Susanna Weekasilasta

    VastaaPoista
  2. Arvaa vaan Susanna kuinka paljo me saadaan nauraa, kun seurataan noiden touhuja ihan livenä! Viimeksi eilen illalla, kun Manta tahto Mopin kans samaan petiin nukkumaan. Se reppana ei uskaltanu mennä etuperin vaan pakitti, vetäen samalla unilelua mukanaan. Moppia ärsytti niin paljo, että se kaivautu pedin tyynyn alle nukkumaan. Ja siihen ne sitte asettuvat, "sisarukset"!

    VastaaPoista
  3. Manta saisi oikeasti luovuttaa Pepille osan tuosta pohjattomasta ruokahalustaan! :D Sisko kun meinaa olla rantumman puoleinen, ei välttämättä edes tule ruokakupille katsomaan mitä on tarjolla, vaikka aina on herkkujakin lisätty :/

    VastaaPoista