sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Nyt hehkutetaan!!!

Nyt se on sitte ihan satavarmaa, ens talvena ei pakkaset ja lumi reenejä hidasta! Meille on luvassa n.225 neliötä lämmintä reenitilaa ja tämän lisäksi käytössä on vessa, pieni keittiö ja paaaaaljon tilaa esteille ym. tavaroille. Aika varmalla pohjalla tämä meiän rojekti on ollu jo jonkin aikaa, mutta vuokrasopimukset on ollu vasta suullisia joten ihan täysillä ei oo asiasta voinu iloita. Nyt on nimet papereissa ja talvi voi meidän puolesta tulla. Kyseessä on siis vanha kauppa, jonka lattia on liukas ja kova, sen kunnostus on ihan ekana työn alla. Elämme siinä toivossa, että siitä saadaan jopa aksekelpoinen, ensi viikolla ratkeaa varmaan sekin. Jonkinlainen mattosysteemi siihen nyt kuitenkin laitetaan, että ainakin tokoa yms. voidaan reenailla.

Tällä viikolla on koiruuksien kans tokoiltu vaan kotosalla, ihan pikku juttuja. Maanantaina oltiin Mantan kans Kajaanissa missireeneissä, vieläkin tahtoo olla vähän ongelmana se haukahtelu juostessa ja  "tuomarin" kopeloidessa pylly tahtoi  painua maahan. Oonki tässä harkinnu että pitäisköhän mulla Jyväskylässä tuomarin kopeloidessa polvistua siihen Mantun viereen, jos se pylly sitten pysyis ylhäällä. Vinkkejä kaivataan viisaammilta!!!

Kun tämä kesä kerran jatkuu, niin päästiinpä sitten vielä tänäänkin Kajaaniin aksaamaan. Ja Moppi oli NIIIIIN villinä, mahtava vauhti ja mullaki piti ihan juosta. En tiiä mikä ihmeen herätys sille on tullu, voihan se olla että sillä on ollu lihasjumeja jo pitkän aikaa mutta tyhmä omistaja niitä ei oo vaan huomannu ja nyt kun on hierottu ja hoidettu jumit niin vauhtiaki alkaa löytymään. Ja sen kepit on ihan huiput, niitä ei pieni eläin enää sen nopeemmin pääsisi!!!

Mantan vauhdista on turha ees mainita mitään, sitähän riittää. Paikallaan se pysyi tänään tosi hienosti, vain pari kertaa yritti varastaa. Irtautuki tosi hienosti, joskin rengas on vielä sen verran outo este että siinä oli vähän ongelmia, yksittäisenä se menee  hienosti mutta rataan liitettynä juostaan ohi. Näyttäis sille ettei Mantu oikeen ymmärrä, että sekin on este mikä pitää suorittaa... Ja onhan se ohjaaminenkin ihan älytöntä kun "hypyt" vaan juostaan läpi, eihän siinä oo toivoakaan pysyä perässä. Oon tuota Mantulia katellessa ja tokoa reenaillessa tullu siihen tulokseen, että siinä on oiva esimerkki siitä, että kauneus ja järki viihtyvät samassa päässä oikeen hyvin. Agilityssa se vauhti on vaan niin hurja, ettei se järki vaan pysy matkassa, se jää sinne eka esteen taakse... Mutta pääasia että koira nauttii ja minä kans!

Me ollaan lenkillä ollessa alettu leikkimään leikkiä, jossa tumpelo omistaja hukkaa hanskan ja viisas bc, apunaan vielä viisaampi cottoni, etsivät sen. Jätän koirat tien poskeen oottamaan, kävelen metsään ja tiputan hanskan. Sitte palaan koirien luo ja päästään koiruudet hommiin. Manta löytää hanskan aivan käsittämättömän nopeesti!! Moppi ei ehi tehä mitään kun Mantu jo viipottaa pusikosta hanska suussa. Pitää joskus kokeilla tätä Mopin kans kahelleen, että sekin pääsisi osalliseksi löytämisen ilosta. Viikolla heitin hanskan polulta metsään niin, ettei Manta nähny ja sinne ei jääny minun jälkiä. Sitte käskin etsiä eikä menny kun hetki ja hanska oli mulla takasi. Hyvä konsti järjestää koiruuksille aivotyötä, jos muu reenailu jää vähemmälle!



Luin koirakirjasta, että bc:t pystyvät hyppäämään korkeitakin hyppyjä ilman vauhtia.  Joo tiietään.

Manta Mansikkanenä 9.5 kk

Mamman kupperttoni  (mistähän näitä lempinimiä oikeen tulee...)

Vauhdin humaa...

...yksin...

...ja yhdessä!

Oon joskus kuullu, että naisen käsilaukun sisältö kertoo kyseisestä ihmisestä paljon. Jo pitemmän aikaa oon kironnu sitä, kun en löydä tuolta laukusta  yhtään mitään. Tänään se alkoi tuoksahtaa ja oli ihan pakko alkaa tekemään inventaariota. Minun piti ihan kirjata löydökset ylös, en olisi uskonut itekkään että tuommonen ihan normaalin kokoinen käsilaukku voi niellä niin paljon tavaraa. Sieltä löytyi kalenteri, puhelin, näyttelyhihna, noutokapula, lompakko, kakkapusseja, kyytabletteja, allergialääkkeitä, mynthoneita rasiassa ja laukun pohjalla, vinkulelu, nenäliina, namipussi (hajun lähde löytyi, siellä oli lihapullia...), kauppakuitteja, taskulamppu, palkkakuitti, 2 huulirasvaa, hiusrenksu, kynä, harsoteippiä ja kauan kadoksissa ollut osa mopin häkistä. Oikeestaan en halua ees tietää, minkalaisen luonneanalyysin joku psykiatri näiden löydösten perusteella minusta tekisi...!

2 kommenttia:

  1. : DDDD Mulla kaikkien noiden lisäksi on myös joku meisseli, hulluna hiuspinnejä jne... Ens vkl vois vaikka KAjaanissa piipahtaa reeneissä ;) Oon itekki jo ihan terveen kirjoissa ja Venuksen rokotuksen varoajat on menny eilen "umpeen" :)

    VastaaPoista
  2. Joo oon menossa ens maanantainaki Kajaaniin, lähe ihmeessä mukaan. Tosi hyviä missireenejä on ollut, aina eri "tuomari" ja koiratki on ympärillä vaihtunu. Suuri kiitos ja kumarrus Kajaanin suuntaan. Niin ja tuosta käsveskan sisällöstä, eikös sieltä pitäis naisihmiseltä löytyä ainaki puuteri ja huulipuna...Mut oli mulla nenäliina ja hiusrenksu, nehän todistaa että huolehin ulkonäöstäni.

    VastaaPoista