sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hakuilua ja kuvatuksia



Nyt on sitten parina päivänä käyty kokeilemassa hakua ihan iteksemme Kajaanin oppien mukaan ja on kyllä ollu mukavata! On se niin uskomaton tuo koiran nenä, sitä saa vaan ihmetellä mihin kaikkeen se pystyy. Ehkä tärkein oppi mikä Kajaanista saatiin oli että hommassa täytyy osata lukea koiraa ja luottaa siihen, ja se on kyllä nyt huomattu. Ikinä me ei  tässä lajissa minnekkään kokeisiin mennä, riittää että kahta lajia reenaillaan mahdolliset kisat mielessä, mutta on se niin kivaa vaihtelua, rämpiä metässä hyväsä seurassa, opetella lukemaan koiraa ja analysoida suorituksia...Sielu lepövää ja murheet unohtuu!

Ensi lauantaina meillä on talkoot meidän uudella hienolla kentällä, jossa on sitte tilaa reenata vaikka kuinka. Ihan huippua että paikallinen kyläyhdistys/kunta antoivat meidän käyttöön oman kentän, jonne tulee vielä kunnon estevarasto. Useammalta taholta on tullut positiivista palautetta meidän toiminnasta ja sekös lämmittää mieltä. Tokihan on niitäkin joita meidän toiminta ei miellytä, mutta ainahan se näin on, olipa kyse mistä harrastuksesta tahansa.

Eilen oli kyllä niin ihana ylläri, kun tapasin ihan yllättäen Mantan veljen Redin Sotkamon tokokokeessa. Lähdin kannustamaan Kaijaa ja Tiltaa heidän ensimmäiseseen avoimen koitokseen ja siellä olikin sitten samassa luokassa Redin omistaja Milla Robi-koiruuden kanssa. Redi oli turistina mukana ja kylläpä sai kaiholla katsoa sen tuuheaa turkkia, kun kotona asuu ajokoiran karvoituksella varustettu bc... No ei nyt sentään, kyllä Manta on jo hitusen tuota karvaansa kasvattanut eli ehkä ollaan Rovaniemellä missikunnossa! Niin Redistä vielä, ihan yhtä ihanainen näytösti luonteeltaan olevan kuin siskonsa ja tosiaankin viimesen päälle uroksen näkönen. Redihän on jo korkannut tokouransa saaden heti ekasta kokeesta hienon ykköstuloksen.

Tilta korkkasi alokasluokan kuinkas muutenkaan kuin ykköstuloksella pistein 166, paikkamakuussa nousi istumaan ja liikkeestä maahan meni nollille mutta muut olikin sitte ysiä ja kymppiä. Tiltan seuraaminen on kyllä niin hienoa kateltavaa, että siitä melkeen voisi olla kateellinen (ja kun kainuulaisia ollaan niin nythän pitäisi sitte katteuven puuskassa alottaa se pas...jauhaminen ...vitsivitsivitsi!!!). Kontakti ei tipu ja häntä heiluu, koirakin siis näyttää nauttivan. Ja sehän se on tärkeintä!

Tänään saatiin iloisia uutisia Mantan sisaruksista, Hilla-sisko oli saanut sertin ja Laiko veli napannut ensimmäisestä tokokokeestaan ykköstuloksen ja kunniapalkinnon huippuisilla pisteillä, oliskohan ollu 185.5. Valtaisat onnittelut koiruuksille taustajoukkoineen! Peppi-siskokin oli misseillyt hienosti, jos nyt oikeen muistan niin pn4, SA tai jotain sinne päin... Onnittelut kauniista koirasta myös Hennalle ja rapsut Pepille!

Meidän uusi reenikenttä
Hakuilua

Mantalla on kivaa, Paulalla ehkä ei...
Moppi valmiina etsimään hukkaan joutuneita

Käyttölinjanen cdt
Nenä toimi!

Ensin Moppi pelastaa Saaran...
...sitte Santra
"Huhuu, onko ketään kotona?"
Manta ja Satu
Kira löytää Satun...
...ja Paulan!
Ja ne samaiset tyypit olivat taas hukassa...
...mutta onneksi meillä on Moppi!
Paula saa pusun...
...ja toisen...
...ja kolmannen!
Aksaa kotipihalla

Mantan eka maksi-kokoinen hyppy
Nappe kepeillä
Ei mitään lisättävää

Osaiskohan muuten joku viisaampi neuvoa... Jostain syystä en saa lisättyä blogiin kaikkia kuvia, ts.ensin  muutama kuva onnistuu, sitte joku ei, taas onnistuu ja sitte ei taas onnistu...Onko vika koneessa, käyttäjässä vai blogissa? Vai onko tällä kertaa kyse siitä, että Siri-russeli on niin pirun vikkeläliikkeinen, ettei sen hakukuvat vaan ehi latautua riittävän nopeesti?

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :)

    Niin oli Peppi tosiaan Paras Narttu 4, mut enemmän oon iloinen siitä meidän ENSIMMÄISESTÄ ERI:stä! :D:D Sijoitukselle aivan sama..

    Peppikin on vielä ihan karvaton, hieman kerkesi tosiaan jo kasvattaa mut kuten tuomarin arvostelusta huomasi, olisi karva saanut olla parempi :D Toivotaan et kasvattaa Rovaniemelle!

    Oletko jo Mantan ilmoittanut Roihin? :) Susanna mietiskeli et jos Hilla menisi jo Nuorten luokkaan ja Mantakin kuulemma sopisi sinne jo hyvin kun on niin "valmiin" näköinen..

    VastaaPoista
  2. Joo oon jo ilmottanu Mantan junnuihin, en ees älynny että vois ilmottaa nuorten luokkaan. Varsinainen näyttelyasiantuntija ;).
    Ollaan tosiaan tulossa Rovaniemelle koko viikonlopuksi, majoituspaikka on vielä hakusessa joten jos joku tietää jossain korvessa jonkun mökin minkä vois vuokrata niin saa ilmoitella...
    mantan karva on nyt alkanu lainehtimaan siihen malliin että ehkä joku kasvuvaihe on menossa. Toivottavasti juoksut alkais piakkoin, käytös on kyllä sitä luokkaa että vois alkaa ihan millon vaan, merkkailee, on levoton ja haluaa entistä enemmän rakkautta. Ja tässä yhtenä yönä se loikkasi viereen klo 00.30 vinkuvan majavannahan kans sen näkösenä että ÄISKÄ LEIKITÄÄÄÄÄN! Ei muuten leikitty...

    VastaaPoista
  3. Voi Mantaa! :D

    Ite olin "laskenut" väärin Pepin juoksun alkamisajankohdan :D Olen odotellut sitä jo viime kuun lopusta, kun oikeesti sen pitäisi alkaa tän/ens viikon aikana.. eli eiköhän Mantallakin ala kohta puoliin.
    Saattaa kyllä käydä niinkin et Mantalla on juoksu just jussinäyttelyn aikaan, ihan niinkuin viime syksynä sielä Jyväskylän näyttelyssä :D:D

    Hieman kyllä harmittaa kun Pepin juoksu ei oo vielä voinut alkaa kun pelkään meidän hakuleiripaikan puolesta (se olis 16.-17.6 :/)..

    Pitääpä tiedustella niistä mökeistä! Haha paraskin asiantuntija kun täälä asuu niin ei pahemmin majoitusvaihtoehdoista tiedä :D

    VastaaPoista