sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hakuilua aikuistenoikeesti

Jälleen kerran voin todeta, että unohtakaa painonvartijat ja liittykää doggaajiin, menoa ja meininkiä riittää sen verran paljo ettei jääkaapilla pahemmin kerkiä koluamaan...

Elikkäs perjantaina oltiin Kajaanissa opiskelemassa hakuilua teoriassa, kyseessä oli pk-haku tutuksi minikurssi ja kylläpä tulikin niiiiiin paljo kaikkea uutta ja mielenkiintoista asiaa. Meidän hakuiluthan on ollu tähän asti semmosta vähä sanosinko niinku että rennompaa tyyliä, joku menee piiloon ja koira etsii... No aina ne eksyneet on löytyny, eli lopputulos on ollu kuiteski sama ;). Nyt opiskeltiinkin sitte tätä hakutouhua silleen niinku se virallisesti (kokeissa) pitäis mennä. Lauantaipäivä vietettiin ihan järkyttävässä vesi/räntäsateessa reenaten touhua käytännössä ja piru vieköösä että oli mukavata!!! Innostuttiin jopa siinä määrin että seuraavana on edessä ehkä auton vaihto, sellaseen maasturiin johon mahtuu koirat ja kamppeet ja jossa on pikkusen enemmän maavaraa kuin tuossa tämänhetkisessä sporttimallin vehkeessä... Ja päivän päätteeksi pystyin toteamaan , että kyllä se tuo hurtan ulkoilupuku on ihan huippu, alempi vaatekerta pysyi rutikuivana vaikka sitä vettä tuli ihan oikeasti ihan kunnolla, siihen päälle vielä maattiin vuoron perään piilossa märässä maassa. Myös sievin varrellisia goretex-kenkiä suosittelen ihan täpöillä, pirun hyvät kävellä metässä ja eipä kastunut sukat, eikä ees varpaita palellu!

Tänään suunnattiin Makejaisen kans kannustamaan Tiltaa missimittelöihin Kuusamoon, mutta heti portilla tuli tyly tuomio, turistikoiria ei päästetty sisään. Siinä kun ihmeteltiin että miksei tästä oltu aiemmin ilmotettu, niin kuulema kyseinen sääntö oli tullu voimaan tänä aamuna... No ei siinä mittään, reenailtiin Mantan kans tokojuttuja siinä vähä sivummalla ja huolimatta valtaisasta haukunnasta ja hälinästä hienosti sujui. Tilta sai tuomarilta Erittäin Hyvän arvostelun, huomauttamista tuli kirsun vähäisestä pigmentistä. No sehän ei onneksi koiran pääasiallista harrastusta haittaa, huippuisalla tokokoiralla voi olla vaikka vihreä kirsu, siitä ei kukaan tokotuomari pudota pisteitä. Sitä paitsi Tiltan mansikkanenä on söpö, Mantan punanenä näyttäis vähitellen alkavan taas tummumaan.

Illalla oli vielä palaveri tulevasta viepperhauta-tapahtumasta, missä meidän porukalla, doggaajilla siis, on aika iso urakka edessä. Kysehän on siis luonto-ja erätapahtumasta, missä koirat ovat suuressa osassa. Suunnitelmissa olisi möllitokoilua, agilitya, temppunäytöstä jne jne, töitä pitää tehä paljon mutta jotenki se tuo talkoilu hyvällä porukalla on minusta vaan niin mielettömän kivaa!

Ja tästäpä muistinkin, että Henna laittoi minulle haasteen, missä pitää kertoa 10 asiaa, mistä tulee hyvälle mielelle, satunnaisessa järjestyksessä. Eli aletaanpas listaamaan:

1. Hellä hetki koirien kans  -tämä pyritään tekemään joka päivä, vaikka olis kuinka kiire. Ts. minä makaan sohvalla, koirat on kainalossa (=usein mahan päällä, lähes 25 kg elävää lihaa 50 kilosen ropan päällä saa maksan ja pernan vaihtamaan paikkaa moneen otteeseen) ja sitte me vaan ollaan ja nautitaan.

2. Reenit  -laji mikä tahansa, parasta on ku näkee miten koirat nauttii

3. Reissut hyvässä koiramaisessa seurassa  -ei oo mitään väliä tuleeko menestystä vai ei, reissut on aina täynnä henkeviä keskusteluja, joutavanpäivästä höpötystä ja hervotonta hihitystä, ja aina tietenki se pizzalla käynti jossain matkan varrella

4. Metsälenkit koirien kans

5. Käsityöt  -lähinnä neulominen. Ja siinä sivussa pitää ehottomasti kattoa jotain telkkarista nauhotettua ohjelmaa, esim. csi, täydelliset naiset tai kadonneen jäljillä.

6. Onnistuminen jossain  -se tunne kun väännät ja käännät ja pohdit ja mietit ja kokeilet ja kun se lopussaan onnistuu...Oli sitte kyse pirun hankalasta palmikkoneulekuviosta tai noudon opettamisesta :)

7. Lasten suusta tulevat totuudet ja viisaudet  -esimerkkinä kysymys, joka mulle kerran töissä saunassa ollessa heitettiin, syvä inhon tunne äänessä: "Miltä se tuntuu ku tuommoset läskit tuossa roikkuu...?" Ja kyse oli siis ihan vain minun rintavarustuksesta.

8. Aikaiset kiireettömät aamut

9. Viki ja Kaija  -sääliksi käy niitä joilla ei oo semmosia ystäviä kuin te

10. Normaali tavallinen tylsä arki  -ihanainen mies, oma (=pankin mutta ei ajatella sitä) siisti ja puhdas koti, töitä,ihania ystäviä, terveyttä (ihosairauteen ei kuitenkaan kuole, pakko yrittää ajatella positiivisesti) ja nuo koiruudet. Elämässä on aika paljon hyvän mielen aiheita!

En nyt sitte muista, kuinka monelle tämä haaste piti laittaa menemään eteenpäin, mutta ainaskin laitan Kaijalle, Katille ja Johannalle/Weekasilaan!


Hellä hetki iskän kans
Kun poseeraa kiltisti voi saada herkkupalkan
"Mistä muka arvasit että oon syöny jotaki ällöä??"
Kauhukaksikko
Näyttelykielellä sanottuna "hieman korkea-asentoinen häntä"
Pienisuurikoira

Mopilla meni hermot just nyt
Maasta se pienihi ponnistaa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti